Βρεφικό δωμάτιο

“Το δωμάτιο των ονείρων κάθε μωρού θα ήταν...

ό,τι πιο κοντινό στην αγκαλιά της μαμάς του”

 

Όταν έρχεται η στιγμή να εγκατασταθεί ο νέος μικρός μας συγκάτοικος στη δική του γωνιά του σπιτιού, θέλουμε να νιώσει όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, ήρεμος και χαρούμενος. Μαζί, θα σχεδιάσουμε ένα εύχρηστο βρεφικό δωμάτιο, που θα εξυπηρετεί με στυλ όλες τις ανάγκες του βρέφους και των γονιών του, από τη γέννησή του και με πρόβλεψη για τα πρώτα νηπιακά χρόνια. Θα μελετήσουμε κάθε γωνιά και ιδιαιτερότητα του δωματίου, έτσι ώστε να περάσει τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ένα περιβάλλον ηρεμίας, που ταυτόχρονα θα του εξασφαλίζει και τα κατάλληλα για την υγιή ανάπτυξή του ερεθίσματα.

Παιδικό δωμάτιο

“Το δωμάτιο των ονείρων κάθε παιδιού θα ήταν...

διαφορετικό για το καθένα”

 

Τα μικρά ανθρωπάκια μας ζούνε στον δικό τους φανταστικό, συναρπαστικό κόσμο. Θα είναι πολύ τυχερά λοιπόν αν το δωμάτιό τους τα κάνει να αισθάνονται ότι σε αυτή τη γωνιά του σπιτιού βρίσκεται ο πλανήτης τους, το βασίλειό τους, η κρυψώνα τους, το καταφύγιό τους, το σύννεφό τους ή ό,τι άλλο φαντάζονται. Είναι ήδη σε ηλικία που μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας, να σας μιλήσουν για τον κόσμο τους και με τον τρόπο τους να σας εμπνεύσουν για το δωμάτιο των ονείρων τους. Η οργάνωση και η λειτουργικότητα είναι πολύ σημαντικές σε αυτή τη φάση ώστε με λίγες κινήσεις να τακτοποιείται το χάος που προκύπτει από τα παιχνίδια. Ανάλογα με τις πρακτικές ανάγκες σας και το προσωπικό σας στυλ θα δημιουργήσουμε έναν μαγικό χώρο για ήρεμο ύπνο, δημιουργικό παιχνίδι και συγκεντρωμένη μελέτη. Παράλληλα θα φροντίσουμε μαζί και σύμφωνα με την ιδιαίτερη προσωπικότητα κάθε παιδιού, να το ενθαρρύνουμε να νιώσει αυτόν τον χώρο απόλυτα δικό του και να αλληλεπιδράσει μαζί του, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να τον γεμίσει αναμνήσεις.

Εφηβικό δωμάτιο

“Το δωμάτιο των ονείρων κάθε εφήβου θα ήταν...

ένα δικό του σπίτι μέσα στο σπίτι”

 

Καθώς πλησιάζει η εφηβεία, τα παιδιά έχουν όλο και περισσότερο ανάγκη τον προσωπικό τους χώρο. Παράλληλα ξεκινάνε να ζητούν να τους δίνονται πρωτοβουλίες στην επιλογή πραγμάτων που τους αφορούν. Συζητήστε μαζί τους και συνεργαστείτε! Μπορούμε να τους προσφέρουμε την ιδιωτικότητα που τόσο αναζητούν, σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα που ένα εφηβικό δωμάτιο χρειάζεται να έχει. Ξεκούραστος ύπνος, ευχάριστος χώρος για μελέτη, οργανωμένοι αποθηκευτικοί χώροι, είναι τα βασικά. Ταυτόχρονα το εφηβικό δωμάτιο θα αποτελεί και χώρο συνάντησης με φίλους, τον μαγικό τόπο όπου θα μοιράζονται τα μυστικά τους και όπου θα νιώθουν ότι μπορούν με ασφάλεια να είναι ο εαυτός τους. Σύμφωνα με τις ανάγκες τους θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ομαλή μετάβαση από το παιδικό δωμάτιο σε έναν μικρό-μεγάλο χώρο.