Λένα Σιόντη

 

 

Αποφοίτησα από την Αρχιτεκτονική σχολή του Α.Π.Θ. το 2000. Από το 2001 ως το 2003 παρακολούθησα το πρόγραμμα Master's Αρχιτεκτονικής Τοπίου στην Αρχιτεκτονική Σχολή (ETSAB) του πολυτεχνείου (UPC) της Βαρκελώνης.

Από το 2003 που ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, και μέχρι σήμερα, εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο δικό μου γραφείο (αρχιτεκτονικές μελέτες, μελέτες εσωτερικού χώρου, μελέτες τοπίου, αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί).

Στο τελευταίο αυτό διάστημα, απέκτησα μια κόρη και έναν γιο, που αποτέλεσαν, μαζί με τον πλανήτη τους, την αφορμή για αυτό το website.

 

“Το δωμάτιο των ονείρων μου θα ήταν...”

 

Όλοι, ως παιδιά, έχουμε γράψει ή σκεφτεί πώς το παιδικό μας δωμάτιο θα γινόταν ένας μαγικός τόπος. Έτσι λοιπόν κι εγώ, έχοντας εργαστεί αρκετά χρόνια ως αρχιτέκτονας σε μελέτες κτιριακές και εσωτερικού χώρου, όταν ήρθε η ώρα να σχεδιάσω τα δωμάτια των παιδιών μου, ένιωσα πολύ τυχερή. Παρόλο που αρχικά, βρέθηκα μπροστά σε μια αγορά κατακλυσμένη από αντικείμενα εμπνευσμένα από ήρωες κινουμένων σχεδίων, στην πορεία και με την εμπειρία μου διαπίστωσα ότι μπορώ να βρω πρωτότυπες, εναλλακτικές λύσεις, που θα έδιναν στα δωμάτια προσωπικότητα και στυλ. Ο κατάλληλος συνδυασμός πρωτότυπων αντικειμένων με αντικείμενα απρόσμενα απλά, μπορεί να μεταμορφώσει ένα συνηθισμένο δωμάτιο σε έναν design και ταυτόχρονα λειτουργικό χώρο. Ένας πλανήτης ολόκληρος σε κάποιο σημείο του σπιτιού, όπου τα μικρά ανθρωπάκια ζουν, κοιμούνται, ονειρεύονται, χουχουλιάζουν, παίζουν, λένε μυστικά.

my dream room

 

 

Τα παιδικά δωμάτια “μεγαλώνουν” μαζί με τους ενοίκους τους και φιλοξενούν αναμνήσεις διαφορετικών ηλικιών. Η ιστορία που διηγείται κάθε παιδικό δωμάτιο μέσα από τις αλλαγές του στο πέρασμα των χρόνων είναι μοναδική, συγκινητική και συναρπαστική. Δημιουργήστε για το παιδί σας αυτό το μαγικό κουτί που θα περιέχει τις αναμνήσεις όλης της παιδικής του ηλικίας, με μια προσωποποιημένη προσέγγιση και αφήστε το να το απολαύσει και να το εξελίξει.

Οι πρακτικές ανάγκες ενός παιδικού δωματίου είναι πολύ σημαντικές: η επιλογή των φιλικών προς το παιδί υλικών, η ασφάλεια, η οργάνωση των αποθηκευτικών χώρων, ο φωτισμός και πολλά άλλα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου και την προσωπικότητα κάθε παιδιού. Παράλληλα, οι επιλογές στην επίπλωση και τη διακόσμηση είναι αναρίθμητες, γι' αυτό και είναι απαραίτητη η έρευνα αγοράς και η αναζήτηση οικονομικών λύσεων, πάντα μέσα από τη ματιά του κατάλληλου σχεδιασμού.

Ο στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μεγαλώσουν σε έναν χώρο που να τους επιτρέπει να αυτοσχεδιάσουν, να αλληλεπιδράσουν και να τον διαχειριστούν με δημιουργικότητα.

Η φαντασία τους μας οδηγεί σε διαφορετικό μονοπάτι για κάθε παιδί, γι αυτό και κάθε παιδικό δωμάτιο τελικά έχει να διηγηθεί τη δική του καταπληκτική ιστορία.

Αναλαμβάνω λοιπόν μελέτες σχεδιασμού παιδικών δωματίων και μαζί με τα μικρά ανθρωπάκια δημιουργούμε αυτές τις φανταστικές χώρες που θα στεγάσουν τις παιδικές τους αναμνήσεις.